суботу, 15 листопада 2014 р.

ТИЖДЕНЬ ПСИХОЛОГІЇ у ЗОШ № 12

Ми не завжди можемо змінити ситуацію, але ми завжди можемо змінити своє відношення до цієї ситуації.
Уіл’ям Джемс

        З  10.11.2014 по 14.11.2014 року. в ЗОШ № 12 проходив Тиждень психології. Він був присвячений позитивному мисленню та підвищенню стресостійкості учнів і педагогів.  
        У програмі Тижня психології відбулося дуже багато цікавих заходів, творчих конкурсів та завдань. Учні школи, батьки, вчителі і працівники школи мали можливість взяти участь у цих заходах.


       У понеділок 10 листопада в ЗОШ № 12 запанувала незвична святкова атмосфера. Розпочався Тиждень психології. Одним із різновидів роботи стали психологічні акції. Першими стартували акції під гаслом «Життя прекрасне!!!». Учні 1-6-х класів з великим ентузіазмом підготували виставку малюнків, а учні 7-11-х – збирали фото для виготовлення фото-колажу. Головний акцент робився на позитивне мисленння та його значення в житті кожного з нас. Виставка вийшла дуже цікавою, учні залишилися задоволеними. 14 листопада для учнів 5-11-х класів була проведена рефлексійна акція «Стіна плачу», завдяки якій учні позбавлялися негативних почуттів. Біля кожного класу були вивішені  плакати з назвою «Стіна плачу», на якому учні під контролем класних керівників писали або малювали асоціації до своїх переживань, образ, страхів тощо.  Наприкінці дня ці плакати однокласники всі разом порвали та викинули  на смітник.
       Окрім цього у п’ятницю були проведені класні години щодо профілактики та зміцнення психічного здоров’я учнів, у формі рефлексійної бесіди з елементами ігротерапії, рекомендований план та конспект яких були розроблені практичним психологом школи Тюріною І.Г.. Темами класних годин для учнів 7-11-х класів стали: «Боротьба із стресом – твій вибір»; а учнів 1-6-х класів – «Вплив емоцій на стан здоров’я людини».
        Для учнів 1-х та 5-х класів в рамках психологічного супроводу адаптації до шкільного життя, Тюріною І.Г. були розроблені, організовані та проведені тренінгові заняття: «Вчимося розуміти себе та інших» і «Я – хороша людина»; а для корекційної групи учнів з підвищенною стресостійкістю була проведена рефлексійна бесіда «Вчимося керувати собою».

























        Завершив Тиждень психології єдиний психологічний семінар для вчителів «Психологічне здоров’я школярів. Підвищення рівня стресостійкості».
        За результатами Тижня психології класні колективи були нагороджені подяками за активну участь, а найактивніші учасники отримали пам’ятні сувеніри. Була виражена вдячність педагогічному колективу та адміністрації школи, тому що без підтримки і розуміння не вийшло б такого цікавого та насиченого "свята".

        Хвилювання, радість, сміх супроводжували усі заходи Тижня психології. Тож, так на хвилях позитиву і промайнув цей тиждень у ЗОШ № 12.



Немає коментарів:

Дописати коментар