понеділок, 17 листопада 2014 р.

ЄДИНИЙ ПСИХОЛОГІЧНИЙ СЕМІНАР У ЗОШ № 7

       У зв’язку з подіями останніх місяців, які відбуваються в Україні, вкрай складної соціально-політичної ситуації у суспільстві, на виконання рекомендацій Дніпропетровського обласного НМЦ практичної психології та соціальної роботи, з метою   активізації знань освітян   про психологічні травми, їх види та особливості перебігу,  удосконалення уміння надавати термінову психологічну допомогу дітям та дорослим, з урахуванням рекомендацій міської психологічної служби, 17 листопада 2014 року у ЗОШ №7  практичним психологом школи Тюріною І.Г. було організовано і проведено єдиний психологічний семінар на тему: «Психологічне здоров'я школярів. Підвищення рівня стресостійкості педагогів». 
Мета семінару - поліпшення суб’єктивного самопочуття та зміцнення психічного здоров’я всіх учасників навчально-виховного процесу.

        Розпочався семінар обґрунтуванням  актуальності шкільного стресу. Як правило, діти не в змозі осмислити ту обставину, що вони переживають стрес. Про це можуть сигналізувати їх поведінка, самопочуття, загальний фон настрою. Дорослі часто не помічають подібних «дрібниць». Однак повсякденний дитячий стрес з часом перетворюється на справжню проблему і загрожує руйнуванням здоров'я, погіршенням успішності, поганою поведінкою. Школі сьогодні важливо створити психологічну безпеку, вести профілактичну антистресову роботу. Що може зробити педколектив, яка повинна бути освітня середа школи, щоб забезпечити психологічну безпеку, психологічне здоров'я, - це ті основні питання, які розглядалися на семінарі.


          Під час тренінгових вправ вчителі змогли узагальнити такі поняття як психічне здоров’я, стрес, стресостійкість. 





         Перегляд відеороліків допоміг  краще зрозуміти причини виникнення стресових станів. Педагоги були ознайомлені зі способами виходу із стресу, методами покращення настрою та психічної стабільності, вправами психічного розвантаження та розслаблення в ситуації стресу,  підвищення рівня стресостійкості.




         В ході семінару класні керівники та вчителі предметники були ознайомлені з результами анкетування учнів щодо виявлення  рівня стресостійкості. А також було проведено тестування педагогів. 
        З метою збагачування психологічної компетенції педагогів були надані рекомендації щодо стратегії подолання стресу та підвищення рівня  стресостійкості усіх учасників НВП.



       Завершився семінар підведенням підсумків роботи.


          Педагогічний колектив ЗОШ №7 залишився задоволеним семінаром. Усі розійшлися з піднесеним настроєм. Адміністрація школи висловила побажання частіше проводити такі змістовні заходи та вдячність за корисну інформацію та практичний досвід. 



.

Немає коментарів:

Дописати коментар