понеділок, 21 вересня 2015 р.

ПСИХОЛОГІЧНИЙ ПРАКТИКУМ для дівчат

Все частіше ми зустрічаємо повідомлення в пресі, по радіо, на телебаченні про зникнення дітей, про пограбування квартир, про хуліганські напади. Така загострена кримінальна обстановка вимагає загострення почуття небезпеки, моральної готовності протистояти злочинцям не тільки в дорослих, але й в дітей.
Життя повне несподіванок, а часом небезпеки. Тому треба бути хоробрим, але й обачним. Слід надіятись на дорослих, на міліцію, але й самому вміти постояти за себе. У першу чергу, старатись не потрапляти в небезпечні ситуації, а коли вже потрапив – знати як себе поводити.
Одним із напрямів психологічного супроводу НВП є формування психологічно безпечного освітнього середовища, що має на меті: попередження виникнення негативних явищ в учнівському середовищі та формування позитивного мікроклімату у шкільному колективі.
21 вересня 2015 року у ЗОШ №9 було проведено ПСИХОЛОГІЧНИЙ ПРАКТИКУМ для дівчат у формі ВІДВЕРТОГО ДІАЛОГУ на тему: «Як не стати жертвою злочинця».













В ході практикуму були використані елементи арт-терапії. Налаштуватися на роботу допомогла вправа з асоціативними картками. 
Учениці поділилися своїми асоціаціями на тему «Злочин, злочинність, жертва». В діагностичному блоці була використана проективна методика «Барашек в бутылке». В теоретичній частині дівчаткам були надані практичні рекомендації «Як не стати жертвою злочинця» та «Вчимося говорити «Ні!»». Завершила практикум вправа «Для себе я зробила висновок…»


Немає коментарів:

Дописати коментар