середу, 9 вересня 2015 р.

Виступ психолога на засіданні МО вихователів ГПД

09 вересня нам базі ЗОШ №9 відбулося засідання МО вихователів ГПД. На засідання було запрошено психолога школи.


Виховний простір групи продовженого дня - безмежний простір. Поле діяльності тут не має меж, чітко окреслених рамок. Творчий підхід грамотного педагога дозволяє створити в другій половині дня такі умови, щоб діти молодшого шкільного віку отримали можливість виразити себе, пізнати навколишній світ і отримали досвід позитивного спілкування.


Знайомство з метафоричними асоціативними картками


Ірина Геннадіївна познайомила вихователів ГПД з метафоричними асоціативними картками та прийомами роботи з ними. З метою налаштування на плідну співпрацю та створення позитивного психологічного клімату на засіданні була проведена вправа "Віддзеркалення", в ході якої педагоги поділилися своїми асоціаціями щодо досягнень, складнощів  організації НВП у ГПД.












В ході мозкового штурму ЗРОБИЛИ ВИСНОВКИ:

Кожна дитина - це індивідуальність, кожен це ключова фігура виховного простору. Тільки особистісно орієнтований підхід до виховання буде сприяти розвитку особистості дитини. 

Головне завдання педагога - це створення атмосфери взаєморозуміння, взаємовиручки, поваги і любові, що є основою комфорту, затишку, спокою, самореалізації особистості кожної дитини. 




Розглянути орієнтовну модель СПІВПРАЦІ ПРАКТИЧНОГО ПСИХОЛОГА ШКОЛИ З ВИХОВАТЕЛЕМ ГПД. 




     

Завершила психологічний практикум рефлексійна вправа "Мені сподобалося..." В ході якої учасники засідання поділилися своїми враженнями щодо запропонованої моделі співпраці з психологом. 






Немає коментарів:

Дописати коментар