понеділок, 6 квітня 2015 р.

Сумісна робота практичних психологів ЗОШ №11, ЗОШ №12

Розробка, створення та оформлення психолого педагогічного семінару до дня Сміху.
  ... Мені завжди радісно чути, як сміється, дивлячись мультики, мій маленький син Родіошка. Я починаю посміхатися разом з іншими, коли похмурим, непогожих вранці в маршрутці заливаються студенти. Якщо ми можемо щиро сміятися - ми тішимо близьких і піднімаємо настрій собі. Ми дозволяємо собі дитячу безтурботність і легкість, ми перетворюємо світ навколо себе в кольоровий, іскристий калейдоскоп.
Воістину, прав Барон Мюнхгаузен: "Розумне обличчя - ще не ознака розуму, панове! Всі найбільші дурниці на землі робляться саме з цим виразом обличчя. Посміхайтеся, панове! Посміхайтеся !".  
       Коли людина сміється, в його крові виділяються "гормони щастя" - ендорфіни, а також лей-енкефаліни, які підвищують стійкість до стресу, знижують больовий порок. Звідси - загальне збільшення захисних сил організму.
Але всі ці ознаки відносяться саме до щирого сміху, а не вимученої посмішці! 
     Взагалі радісно, коли ви своїм чистим сміхом можете "заразити" оточуючих. Одного разу мій знайомий, людина неймовірно богатирського статури, їхав у поїзді, а поряд з ним сиділи двоє чоловіків і тихенько розповідали анекдоти. Останній розказаний "шедевр", мабуть, виявився складним для сприйняття. Чоловіки замовкли обидва. Зате на весь поїзд заіржав мій знайомий! Цей чолов'яга голосив, реготав, витирав сльози і бив себе по колінах. Далі весь вагон заливався, сміявся вже над моїм знайомим  
   Коли зовсім немає настрою сміятися і світ розфарбований у чорно-коричневі тони, пора включати внутрішню швидку допомогу і почати посміхатися самому собі, стоячи біля дзеркала. Дуже захоплююче дійство. Спочатку безглузде і сумне, але з кожною хвилиною стає все смішніше і радісніше. Тримайтеся за живіт, покатався від сміху! Така ось кишкова гімнастика. Не дивно, що після десятихвилинної нестримного сміху весь організм починає працювати як годинник. 
Посміхайтесь частіше!

Немає коментарів:

Дописати коментар